maanantai 20. huhtikuuta 2009

Puuvenekäsikirja

Jospas keräiltäisiin tähän tietoa Myrskylinnun ja Summanmutikan sekä yleisemminkin puuveneen ylläpitoon liittyvistä kysymyksistä. Tämä kirjoitellaan lähinnä oman muistin tueksi, mutta saahan tätä toisetkin lueskella. Kuten kaikki tietävät, näissäkään asioissa ei ole yhtä ainoata varmaa totuutta, vaan se vaihtelee ajan, paikan, tilanteen ja lausujansa mukaan. Tässä esitetään siis vain yksi, itsellemme parhaiten istuva totuus. Mitään juridista tai muutakaan vastuuta tietojen paikkansapitävyydestä ei tietenkään oteta, mutta sen verran näihin asioihin on itsellä uskoa, että uskaltaa omaa venettä niiden mukaan hoitaa. Ja kanttia on myös muuttaa mielipidettään, mikäli uusi tieto siihen antaa aihetta, eli jokainen asiallinen kommetti tai korjaus on tervetullut esimerkiksi Puuvene-foorumin tai sähköpostin välityksellä.

Esitetyt näkemykset ovat joko oman kokemuksen kautta saatuja, toisilta kuultua tai muista lähteistä hankittuja. Mikäli mahdollista, lähde pyritään kertomaan, mutta moni käsitys on syntynyt useiden tekijöiden summana, joten lähdettä on mahdoton nimetä. Osa näkemyksistä on peräisin Erkki Lönnqvistin Kuggomissa vetämältä puuveneen hoitokurssilta. Erkki kävi myös katsomassa Myrskylintua talvella 2006 ja antoi silloinkin paljon arvokkaita neuvoja ja ohjeita. Thomas Larssonin Träbåtsrenovering -kirjaa on tavattu vaatimattomalla ruotsinkielentaidolla ja paljon on selailtu myös Puuvene.fi foorumin keskusteluita jne.

Aiheita lisäillään sitä mukaa kun tietoa kertyy ja aikaa riittää. Ohjaavana tekijänä tietysti on omien veneiden tarpeet, eli kun eteen tulee uusi projekti, niin siihen tarvittava tieto pyritään hankkimaan ja kirjaamaan tänne. Tällaisessa blogimuotoisessa sivustorakenteessa juttujen järjestäminen loogisiksi kokonaisuuksiksi ei oikein onnistu, vaan otsikot listautuvat kirjoitusjärjestyksessä. Tästä ei meidän tapauksessamme liene kuitenkaan suurempaa haittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti